11-03-07

OKRA VIERT FEEST

Het is al lang geweten dat het jaarfeest voor de Okra-leden hoog op de agenda staat. Het was dan ook een prioriteit van het bestuur om deze activiteit tot in de puntjes voor te bereiden. In de voorafgaandelijke vergaderingen werden de taken verdeeld om zo de organisatie vlot te laten verlopen. Op woensdagnamiddag werd de zaal versierd en werden de tafels gedekt. Al vlug bleek dat Paula en Tine een geslaagde keuzecombinatie hadden gekozen.

 De eucharistieviering werd voorbereid door onze voorzitster. De voorganger was onze proost pater Herman D’hooge, pater Bernard Bruning concelebreerde, Marieke fungeerde als lector. De dienst werd muzikaal opgeluisterd door Rita Vandorpe. Alle liederen waren indrukwekkend maar vooral het “Ave Maria” van Fr. Schubert, het “Ave verum” van Mozart en het “Canticorum” van G.F. Haendel maakten een diepe indruk. Ook de misboekjes, klaargemaakt door Philippe, werden zeer geapprecieerd.

 Na deze viering zakten de mensen af naar de zaal voor het aperitief. Samen met Bea, Paula en enkele andere leden werden de mensen op een vlotte manier bediend. De stemming zat er onmiddellijk in. Met een glaasje in de hand en de overheerlijke hapjes vloog de tijd voorbij en zonder het te beseffen werd het tijd om plaats te nemen aan tafel. 

Voor de maaltijd werd onze trouwe kok Peter en zijn gevolg ingehuurd. De “Bisque d’homard” was een voortreffelijke starter. Al wat volgde was om vingers af te likken. De aangepaste wijnen, gekozen door Vital en Guy, waren de kers op de taart.

18 Jan 059Op ons jaarfeest mag natuurlijk de animatie niet ontbreken. Dit jaar had het bestuur geopteerd voor een optreden van mensen uit de parochie. Wij werden niet bedrogen!. Frie en Ingrid konden wij bewonderen als militair, als kerstboom, als leden van de familie Von Trap. De danseressen uit de “Moulin rouge” die, om kosten te sparen, werden overgevlogen uit Parijs brachten een spetterende show. Zo overweldigend dat ze verplicht werden een bisnummer te brengen. Het was gewoon grandioos!!! Maar de artiesten moesten wel toegeven dat hun fitnessnummer niet kon uitgevoerd worden zonder de medewerking van Simonne en Nieke. Het optreden van Vital, de “Brusseleer” die in een kerk bescherming zocht tegen de barre weersomstandigheden en zijn eigen interpretatie gaf van zijn belevenis viel erg in de smaak.

Na dit prachtige optreden werd het tijd om te genieten van het dessert. Theo had gekozen voor een heerlijk taartje. Nu was ook het moment aangebroken waarop de bestuursleden aan hun leden een nieuwjaarsgeschenk konden overhandigen. Het bestuur had geopteerd voor een kaars met de afbeelding van onze parochiekerk.

Ik wil alle mensen danken die geholpen hebben. Broeder Jules die alles in gereedheid bracht voor de eucharistieviering, de vrijwilligers die geholpen hebben bij het opdienen, het afruimen, het afwassen, zij die zorgden voor een veilig transport van onze proost en natuurlijk alle deelnemers die zorgden voor een aangename stemming. Vele handen maken het werk lichter en de kans op slagen groter.

 

Lievin

Ondervoorzitter

10:06 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bravo voor het initiatief. Doe zo verder

Gepost door: Rony | 11-03-07

Beste,

Indien ik u ooit muzikaal kan van dienst zijn, aarzel niet mij te contacteren.

Ga ook eens een kijkje nemen op mijn website.

Ik breng een aangepast programma voor senioren

Ambiance gegarandeerd.

Gepost door: William | 26-04-12

De commentaren zijn gesloten.