11-03-07

VERSLAG STATUTAIRE VERGADERING

Ondanks alle voorbereidingen wordt een activiteit pas een succes indien er leden ingaan op de uitnodiging van het bestuur. Wij hadden er wel vertrouwen in want wij bestelden bij bakker Vansant zestig lekkere éclairs. Maar wij kwamen, tot onze grote vreugde, bedrogen uit! Drieënzestig leden kwamen opdagen voor deze belangrijke vergadering.

Het bestuur, onder de leiding van Nieke, had ervoor geopteerd om het jaarverslag visueel te maken. De grote middelen werden dan ook niet geschuwd.

Na de verwelkoming en de bezinning met een bijzondere gedachte voor de leden die wegens gezondheidsproblemen niet aanwezig konden zijn, werden de overleden leden herdacht. Dit jaar moesten wij afscheid nemen van Leona Vanderhoofd, Gaulliaume Peigneur, Gaston Adriaans en Jean Smeesters.

De beelden die geprojecteerd werden tijdens het jaaroverzicht riepen veel herinneringen op. Ook het financieel verslag dat, wegens afwezigheid van de penningmeester, voorgesteld werd door onze secretaris, trok de aandacht van de toehoorders. De secretaris wees erop dat Theo alle doelstellingen op een voortreffelijke wijze had bereikt: een budget in evenwicht zonder prijsstijging voor onze activiteiten. Tot slot werd het komend jaarprogramma voorgesteld. Elk lid zal een kopie ontvangen samen met de folder van de maand maart. Wij vragen ook aan onze leden om dit programma door te geven aan kandidaat-leden… Na het officieel gedeelte was het moment aangebroken om, na het nieuwjaarsgeschenk, het tweede nieuw initiatief van het jaar te lanceren.

 

sav07Omdat bewegen gezond is, besliste het bestuur om elke vergadering in de zaal te laten beginnen met enkele eenvoudige bewegingen om onze soepelheid te bevorderen. Niet spectaculair maar o zo nodig!  Simonne heeft deze taak op zich genomen.

Het bestuur had aan Stany, (Constant Vanderstraeten) gevraagd om wat filmmateriaal mee te brengen. Voor de koffie bracht hij ons een overzicht van volgende activiteiten: de hondenkennel te Meerdaal, het bezoek aan de stationsbuurt,het bezoek aan de Parkabdij, de witloofkweker, de uitsap naar Lavaux Sainte-Anne en het Eurospace centre waar enkele leden zich ontpopten tot echte astronauten” De stilte in de zaal werd af en toe onderbroken door een spontaan applaus of een hilarische lachbui!.

Na de koffie en de versnapering bracht studio Comabro (Constant en Marieke uit de Bronlaan) een verslag over het laatste jaarfeest met het optreden van Frie en Ingrid. 

Het betuur was tevreden want op het einde van de namiddag hebben wij veel blijde gezichten gezien. En die blijde gezichten hebben het bestuur blij gemaakt. Is dit niet de opdracht die wij allen te verwezenlijken hebben?

 

Lievin

10:10 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.