06-08-07

 

PETANQUETORNOOI OP HET ALAUDAPLEIN

 

Simonne en Vital moeten het geweten hebben, op 4 augustus deed de zon haar intrede, een ideale gelegenheid om het eerste petanquetornooi van ons trefpunt te organiseren. In de dagen die vooraf gingen werden heel wat afspraken gemaakt.

 

petanqueblog

 

Om 13.00 uur kwamen de eerste kandidaten aan die hartelijk ontvangen werden op de OKRA-stand bemand door Paula en Lievin. Naargelang het aantal deelnemers inschreef steeg de spanning. Er werden raadgevingen gegeven, afspraken gemaakt(?), verschillende strategieën besproken. Om 14.00 uur was het dan eindelijk zo ver. De eerste “but of cochonnet” werd gegooid. De eerste speler gooide dan de eerste “boule onderhands” maar het werd gelukkig geen “scherp” zodat de tegenstanders niet direct onder druk kwamen te staan. De ballen werden met een wisselend succes gegooid, getrokken of geschoten in de hoop toch maar enkele punten te schoren voor de ploeg. Met al deze termen waande ik me op een professionele sportmanifestatie. Als voorzitter kan ik echter met zekerheid stellen dat de drankjes en de snoepjes die wij gratis aanboden volledig “clean” waren en dat niemand wegens doping werd uitgesloten.

 

De spelers zorgden voor een spannende wedstrijd die nauwkeurig gevolgd werd door een aantal supporters maar vooral door onze sportverantwoordelijke die niets aan het toeval overliet. Indien nodig werd er zelfs een meter bovengehaald.

 

Na het tornooi werd er flink gerekend om de klassering op te maken en kon ik overgaan tot de prijsuitreiking. Zoon en vader Steeno kaapten respectievelijk de eerste en derde prijs weg terwijl de tweede prijs terecht toegewezen werd aan Jeanne Bollen.

 

Het was weer een puike organisatie van ons trefpunt die niet minder dan 33 leden naar buiten lokte. Het bestuur is vastbesloten dit initiatief, dat voor iedereen openstaat, op regelmatige tijdstippen te herhalen. Niet-leden kunnen ons programma volgen via onze BLog. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met onze verantwoordelijke Vital op het nummer 016/40.46.74.

 

Nieke Geets

Voorzitster

 

08:59 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |