27-09-07

VIERING VAN GOEDE VRIENDEN

 Neen, de politie was er niet om de orde te herstellen maar wel op uitnodiging van het Bestuur OKRA om de ledenvergadering te verzorgen. De Wijkagente Inspecteur Eva Steegmans kwam de taak van deze vertrouwenspersoon toelichten. Nadien was het de beurt aan Commissaris Debusschere om ons wegwijs te maken in het vernieuwd verkeersreglement. U hebt geen wagen meer? Ook voor u had hij een reeks aanbevelingen, een voetganger is immers ook een weggebruiker en moet dus het verkeersreglement kennen. De nieuwe visie is: “Koning Auto is dood, nu telt de zwakke weggebruiker!” Christiane merkt terecht op dat “Koning Auto” het echter nog niet beseft. Het was in die mate interessant dat wij volgend jaar een namiddag zullen uittrekken om meer gericht het verkeersreglement te bestuderen.

 

Na deze leerrijke uiteenzetting werden goede vrienden in de schijnwerpers gezet. Theo en Paula die er reeds van in het begin bij waren hebben besloten het wat kalmer te doen. Theo begon zijn loopbaan als secretaris, nadien heeft hij tot grote voldoening van alle leden de functie van schatbewaarder op zich genomen. Nieke, onze huidige voorzitster, wees erop dat Theo haar wegwijs maakte in de doolhof van de structuren die de verenigingen overkoepelen. Een inventaris maken van zijn activiteiten is onbegonnen werk: Theo is een duizendpoot die alles regelde. De tegenwoordigheid van Corneel Vanhoutte, secretaris van OKRA Oost-Brabant, getuigt dat zijn werk ook buiten het trefpunt geapprecieerd werd. Ook Paula heeft haar sporen verdiend, kende het klappen van de zweep en enkel zij maakte de beste koffie in de parochie!

 

Viering Theo

 

Het is gelukkig geen afscheid want Theo heeft ons beloofd van op veilige afstand het doen en laten van het Bestuur te volgen en, indien nodig aan de noodrem te trekken. Voor al wat onze vrienden presteerden voor al onze leden was een passend geschenk op zijn plaats. Het trefpunt heeft aan Theo een schilderij van de hand van Vital geschonken terwijl Paula als een grote diva in de bloemen werd gezet door Corneel.

 

Tijdens het verorberen van een Noorse visschotel werd er nog duchtig nagekaart.

 

Lievin

11:25 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.