28-10-07

EEN DRUKKE WEEK

Het was een drukke week voor de leden van OKRA en in het bijzonder voor de leden van het bestuur. Vooreerst was er op maandag de wandeling in de Kruidtuin, een initiatief van Lievin, dat veel bijval kende. Vierentwintig leden waren op het appel om onder de kundige leiding van een gids van de tuin een rondgang te maken in dit stukje prachtige natuur in het midden van de stad. Wij hebben aan de deelnemers moeten beloven terug te keren in de lente… 

Op hetzelfde moment en woensdagnamiddag speelden de verwoede petanquespelers hun partijtje op het Alaudaplein. Alhoewel het geen tornooi was moesten Simonne en Vital de twee banen controleren. Af en toe moesten ze tussenbeide komen om met de lintmeter de winnaar te bepalen. Maar geen nood, alles verliep in een kameraadschappelijke sfeer, er vielen geen gewonden en iedereen is al vergeten wie de winnaar was. 

Donderdag, uitstap naar Ieper.Nu stonden Bea en Guy voor het vuurpeloton met hun uitstap naar West-Vlaanderen. Ondanks het vroege vertrekuur moesten wij, zoals de andere weggebruikers, aanschuiven tot Brussel, nadien ging het vlotter en waren wij op tijd te Wervik voor een bezoek aan het Nationaal Tabaksmuseum. De gids loodste ons door het museum en veel herinneringen kwamen boven. Er werd door enkele dames waarachtig gesnoven! Er ligt in dit museum een schat aan oude voorwerpen opgeborgen. 

Op het middaguur werd in een plaatselijk restaurant de inwendige mens hersteld. Lekkere soep, een hoofdschotel met groentekrans en een lekker dessert. 

In de namiddag hadden wij een rit door de Westhoek die blijkbaar niet zo vlak is als sommigen wel durven denken. Het bezoek aan “Heuvelland” heeft ons overtuigd maar geen complexen bezorgd. Leden die hier fietsen zullen al steilere bergen overmeesterd hebben! Het bezoekerscentrum Tyne Cot Cementery vertelt het verhaal van de begraafplaats en van de mannen die er herdacht worden. Een panoramisch venster geeft een uniek zicht op de omliggende slagvelden. Het aantal personen dat de begraafplaats bezocht is niet te schatten. Bij de bouw heeft men zelfs een parking voor bussen voorzien die er niet verlaten bijlag… 

Na de toeristische rondrit begaven wij ons naar de imposante markt van Ieper die na de oorlog terug werd opgebouwd. Deze werken hebben ongeveer veertig jaar geduurd. Voor sommige leden was het genoeg geweest en zij verkozen een terrasje te doen of eens langs de winkels te lopen. De anderen brachten met de gids nog een leerrijk bezoek aan de voornaamste gebouwen in de onmiddellijke omgeving van de markt. De sfeer in de St George’s Memorial Church verraadt de eerbied die de Britse natie heeft voor de landgenoten die in de Grote Oorlog hun leven lieten. Om 18.30 uur werden wij in een eethuis op de markt verwacht voor een uitgebreide broodmaaltijd. Het was een zeer verzorgde dis, verschillende soorten brood en toespijs, koffie of thee.  

 
ieper

 Om de uitstap te besluiten hadden wij een afspraak aan de Menenpoort voor het bijwonen van de “Last Post”, een plechtigheid die sinds 1929 dagelijks wordt gehouden ter ere van de gevallen slachtoffers. Wij waren er niet alleen, een massa toeristen en studenten waren tegenwoordig, er was een school uit Nederland, wij merkten Spanjaarden en Australiërs op… Kortweg, de poort stond vol en er viel een stilte toen de tonen van de “Last Post” weergalmden, indrukwekkend. De terugreis verliep, gezien het late uur, zeer vlot en op anderhalf uur stonden we terug onder onze vertrouwde kerktoren. Nu reken ik nog op mijn schatbewaarder om alle rekeningen te vereffenen en een bilan op te maken van deze formidabele week die georganiseerd werd door het voltallig bestuur. Ik voel mij als een gelukkige dirigent na een puike prestatie van de orkestleden! Dank aan iedereen voor het geleverde werk en vooral voor de grote opkomst. Nieke

Geets

Voorzitster

17:12 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-10-07

 

TRADITIE 

Nu het nieuw werkjaar is gestart heeft het bestuur van het trefpunt OKRA een gezellige avond georganiseerd voor de bestuursleden. Dit jaar hadden wij gekozen voor een gezellig avondje onder vrienden en dit in een vertrouwde omgeving, de Sint-Ritazaal. Een eerste vrijwilliger was verantwoordelijk voor het aperitief en had - aangezien hij niet zo thuis is in mirakels -  gezorgd voor aangepaste wijnen. Een tweede bestuurslid had - al dan niet met toestemming van zijn echtgenote – aangeboden dat zij het voorgerecht zou maken. Een derde pantoffelheld, getrouwd met een keukenprinses, had er zich toe verbonden te zorgen voor de hoofdschotel. Ook het dessert werd gemaakt door een lid van het bestuur. Het werd een geslaagd experiment en is vatbaar voor herhaling. Het was een aangename avond en een ideale gelegenheid om de uittredende schatbewaarder Theo te strikken als ereschatbewaarder – zeg en schrijf - een vriendelijke waakhond met veel ondervinding die ons in de gaten kan houden… Wenst u deel uit te maken van het bestuur? Laat het weten, want wij hebben altijd handen te kort.


theo
 

Nieke Geets

Voorzitster

21:27 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |