17-06-08

OKRA was weer actief

 Op maandag, 14 april 2008 zijn we met 39 deelnemers, met een beetje vertraging, maar met een goed humeur vertrokken naar Oostende. Daar aangekomen, het regende een beetje, stond er een welgekomen aperitief en lekker eten te wachten.

 De tweede dag hebben we een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Koksijde. Daar kregen we een geleid bezoek doorheen het modern gebouw dat volledig opgetrokken is in glas. Kunstwerken komen er in de enorme ruimte tot hun recht. Een bezoek is een aan te raden activiteit bij een volgend verblijf aan de kust. Woensdag werden er leuke en boeiende activiteiten gedaan zoals vrije tijd, petanque, aqua-gym, ochtengymnastiek, wandelen en volksspelen. Voor velen was de donderdag het hoogtepunt. Wij hadden met het bestuur een bezoek gepland aan de oesterputten waar we vakkundig begeleid werden door een gids en waar we konden proeven en genieten van een glaasje lekkere wijn en verrukkelijke oesters. Foto’s bewijzen echter dat niet iedereen overtuigd was. Ons mooie liedje was vrijdag ten einde maar we hebben er dubbel en dik van genoten. Het weer viel die week heel goed mee. De zon scheen en de wind kregen wij er gratis bij. Alle deelnemers hadden dan ook een mooi kleurtje op de wangen toen we met weinig zin ons plaatsje in de bus innamen richting Heverlee. Maar geen nood, de daaropvolgende donderdag stond er een geheimzinnige activiteit op het programma, namelijk “OKRA’S eerste praatcafé”. Meer uitleg had het bestuur niet gegeven, iedereen had er dus het raden naar. Was een een drinkpartij, een namiddag waarop geroddeld ging worden? Niemand wist het en de verbazing was dan ook groot toen de deelnemers lege tafels vonden in de zaal. 

Het was ook voor het bestuur een nieuwe uitdaging, namelijk de leden een gezellige en ontspannende namiddag bezorgen.

 

Het werd een succes, naast de projectie van de foto’s van ons jaarfeest en de foto’s van de midweek, gemaakt door de deelnemers, werd een quiz ‘Tien voor taal’ georganiseerd. Neen, geen kopie van een televisieprogramma maar een quiz met Leuvense, Gentse, West-Vlaamse en Brusselse uitdrukkingen.

 Vergeten wij niet dat het bestuur ook deze maand de leden de kans gaf om de lichaamsconditie bij te schaven met activiteiten zoals petanquen, wandelen en fietsen. 

Monique

Voor het Bestuur

 

midweek0802

12:26 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.