20-11-08

PAROCHIEONTMOETING

 Op zondag 2 november, eerste zondag na Allerheiligen, werd de hoogmis opgedragen ter nagedachtenis van de dierbaren die ons inde loop van het jaar ontvallen zijn. Bij deze gelegenheid werden de nabestaanden uitgenodigd om de viering bij te wonen en het gedachteniskruisje van hun overledene in ontvangst te komen nemen. Zoals gewoonlijk gingen veel familieleden op die uitnodiging in, zodat deze hoogmis een zeer zinvolle viering werd waarin levenden en doden allebei zich geborgen voelden in Zijn heerschappij.

 

Na de mis werd, op initiatief van de Parochieraad, de traditionele parochieontmoeting georganiseerd door OKRA in samenwerking met Organum en Samen in actie. In een ingetogen sfeer, bij een glaasje en een hapje, konden de aanwezigen nog even herinneringen ophalen aan hen met wie ze gedurende zovele jaren lief en leed gedeeld hebben.

Fotoreportage

 

Guy Martens

10:21 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DERDE DESSERTENBUFFET

 Het dessertenbuffet georganiseerd door OKRA wordt stilaan een vaste waarde in onze parochie. De derde uitgave werd een voltreffer, niet minder dan 95 personen, jong en minder jong, zakten op 11 november af naar de Sint-Ritazaal.

De leden van het bestuur hadden gezorgd voor het lekkers dat geserveerd werd. Taart, parfait au café, rijstpap met of zonder suiker, chocomousse, fruit, en een berg pannenkoeken en bodding. Een kleine berekening toont aan dat het gemiddelde verbruik per persoon 5 porties bedraagt, wij besluiten dus dat alles in de smaak viel. De bezettingsgraad van de stoelen getuigt van de aangename sfeer die er heerste. Bij het buitengaan gaf een meisje ons de tip om aan Sinterklaas te vragen lid te worden van OKRA, hij werkt nog wel op 6 december maar ze vermoedt dat hij al een beetje oud is en ook graag dessert eet… of heeft zij iets goed te maken?

 Hebt u deze activiteit gemist? Geen probleem, wij hebben onze vierde uitgave gepland op 11 november 2009.

 Fotoreportage

Lievin

 

09:46 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |