06-02-09

15 JAAR OKRA

 Een verjaardag, en zeker de vijftiende, mag niet zomaar voorbijgaan. Deze heugelijke dag werd ingezet met een eucharistieviering voorgegaan door pater Bernard en muzikaal opgeluisterd door Rita Vandorpe, lid van ons trefpunt. Uit de homilie onthouden wij dat wij geroepen zijn en moeten vertrouwen: “Ga maar, Ik zal u bijstaan als u spreekt en u ingeven wat u moet zeggen” (Exodus). In het evangelie volgens Johannes lazen wij: “Als gij Mij liefhebt, zult ge mijn geboden onderhouden. Dan zal de Vader op mijn gebed u een andere Helper geven om voor altijd bij u te blijven.”

 

Na de viering werden de leden uitgenodigd in de Sint-Ritazaal voor de nieuwjaarsreceptie. En zoals het een jarige past, mocht onze voorzitster Nieke de gelukwensen van Cecile Van Hoecke, voorzitster OKRA Regio Oost-Brabant, in ontvangst nemen. Cecile loofde ons trefpunt voor de inzet van het bestuur waardoor de leden kunnen kiezen uit een grote waaier aan activiteiten.

 

De mooi gedekte tafels nodigden de mensen uit. De maaltijd was bijzonder lekker, aangepaste wijnen en een bediening met de glimlach. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om niets anders dan blije gezichten te zien. Myriam Fannes, schepen van senioren, dankte de vereniging voor de uitnodiging en hoopte voor de toekomst op een goede samenwerking.

 

Onze leden keken natuurlijk ook uit naar de animatieploeg. Wat zouden ze dit jaar brengen? Zoals verwacht stond hun optreden in het teken van onze vijftiende verjaardag. Om te beginnen kregen wij een overzicht van onze activiteiten. Alle activiteiten opsommen was natuurlijk onbegonnen werk, maar hier toch een greep uit het lied dat met volle borst werd meegezongen door de leden: busreizen, praatcafé, petanquen, lezingen, dessertenbuffet, fietsen, midweek, wandelen, quiz en vooral de vriendschap…  Feestvarkentjes hebben natuurlijk ook recht op enkele prijzen. In een stijl die alle televisiestations jaloers zou maken, bracht een prima ballerina enkele verrassingsdozen. De eerste doos met de letter “O” bevatte een Ontspanningsoefening en zonder het te weten waren de leden de sirtaki aan het dansen. De letter “K” van Koor bracht de zaal bij het liedje “Lief klein konijntje”; zang en beweging ontbraken niet! De letter “R” bracht ons een optreden van Rosita en tot slot werd voor de letter “A” een reis naar Afrika aangeboden.

 

De dag werd afgesloten met een lekker dessert en koffie met versnapering. Tijdens haar dankwoordje kondigde Nieke, onze voorzitster, aan dat ze haar activiteiten wenst af te bouwen en dat ze hoopt de taak van voorzitster in de beste omstandigheden aan een opvolg(st)er te kunnen doorgeven. Voor veel leden was het als een donderslag bij heldere hemel. Het bestuur kan echter iedereen geruststellen, het is geen onbezonnen actie. Sinds enkele maanden wordt gewerkt aan een oplossing. Benieuwd? Kom dan op 17 februari naar de ledenvergadering en u zult vernemen hoe wij de volgende 15 jaar zullen starten…

 

Monique

jaarfeest09

16:31 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.