27-03-09

VUURPROEF VOOR ONZE NIEUWE VOORZITSTER

Reeds enkele dagen sliep ze slecht want haar eerste optreden als voorzitster naderde mat rasse schreden! Alles was nochtans onder controle, Nieke had haar raad gegeven, de voltallige raad van bestuur had de tafels gedekt, de versnapering was besteld, het koffieapparaat borrelde en bovendien was het prachtige weer. Wat kon er nog misgaan?

Maar tussen de 65 leden zat waarschijnlijk ook Murphy, u weet wel, de man die beweert dat “Als iets mis kan gaan, het dan ook misgaat” En zo ging het ook bij ons, de spreker was door dienstredenen weerhouden… Wat nu gedaan?

Dan maar beginnen met de mededelingen zodat de leden van het bestuur de kans kregen om een oplossing te vinden. De jarigen waren aangenaam verrast toen ze door de voorzitster werden gefeliciteerd. Achter de schermen werd er gebeld en werden er afspraken gemaakt met de politie... Constant was ondertussen al het materiaal aan het verzamelen om een film te projecteren, later bleek dit een onnodige inspanning want de inspecteurs Vandereet en Hoeterickx waren snel ter plaatse.

De leden konden vragen stellen: zo ging het over de uitrusting van de fiets, waar rijden en de fiets achterlaten, wat als een fiets ontvreemd wordt, waar zijn wagen parkeren en wat met wagens die rijden op LPG, waarom worden er straten afgezet, wat met mijn oprit of toegang tot mijn garage? Op de vele vragen kregen de leden een interessant en passend antwoord. Samengevat kunnen wij zeggen dat men op de openbare weg de wegcode moet volgen en dat op privé-terrein de bevoegdheid van de politie zich eigenlijk beperkt tot een verzoenende bemiddeling. Vergissingen zijn natuurlijk nooit uitgesloten en indien u zich benadeeld voelt kunt u altijd uw bezwaren laten kennen. “Wij hebben toch niets te zeggen!” is een verkeerde instelling want klachten worden opgevolgd en kunnen leiden tot een betere dienstverlening.

Omdat de vragen bleven komen, moest de kersverse voorzitster kordaat ingrijpen en een eind stellen aan het vragenuurtje. Na een woordje van dank aan de invallers die zich op een fantastische manier van hun taak hadden gekweten, was het tijd voor de versnapering.

Onze voorzitster kreeg felicitaties van de leden voor haar eerste vergadering en is vast besloten verder te werken voor alle leden van de afdeling…

FOTOREPORTAGE

 

Lievin Vandenbosch

Medevoorzitter

09:41 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.