14-05-09

OKRA BEDEVAART SCHERPENHEUVEL

Jij kunt het eerste kaarsenrestje zijn in een vlammenzee van kaarsen die mensen met elkaar verbindt. Vrees niet, hou vol, warme solidariteit zal zegevieren.

Vóór de baseliek kan men momenteel de solidariteitskaars van 4 meter hoog bewonderen die gemaakt werd met kaarsenrestjes. Restjes van kaarsen die gebrand hebben voor een heuglijke gebeurtenis, voor een afscheid, voor een bede of gewoon voor de gezelligheid. Al deze restjes hebben hun eigen geschiedenis en door “Samen te smelten”  vormen ze nu één geheel dat weer licht en warmte uitstraalt…

 Na de eucharistieviering in een volle Mariahal hadden wij een afspraak in het ontvangstcentrum “De Plegrim”. Daar mocht ik als voorzitster de mensen verwelkomen en enkele praktische mededelingen doen. Vervolgens kregen onze leden koffie, broodjes en een stukje taart aangeboden. Er hing een goede sfeer en met de nieuwste technieken werden foto’s gemaakt die onze BLog zullen sieren. Ik stel vast dat onze secretaris concurentie krijgt!

Maar mooie liedjes duren echter niet lang en vroeger dan verwacht moest ik de  fietsers oproepen om zich klaar te maken voor de terugtocht van 35 kilometer. De leden die de verplaatsingen deden met de bus werden door Lievin begeleid. 

 Mocht ik truien mogen uitdelen aan de fietsers, dan zou ik de bollekestrui, trui voor de beste klimmer, toekennen aan Tine terwijl ik, indien er een trui zou bestaan voor beste daler, er zonder schroom aanspraak zou op maken.

De 58 leden die aanwezig waren hebben er weer een mooie dag van gemaakt die ik niet snel zal vergeten. Allemaal bedankt en vergeet niet dat wij maandag wandelen, woensdag fietsen en dat de petanquespelers worden verwacht op het Alaudaplein maandag- en woensdagavond. Bewegen telt!!!

bedevaart 09

Fotoreportage Tru

Fotoreportage Bestuur

Monique
Voorzitster

10:29 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.