29-09-09

WEEK IN NIEUWPOORT

 OKRA aan de Belgische kust

Met 38 enthousiaste OKRA-leden vertrokken we naar zee. We verbleven er van 18 tot 26 september in het kuststadje Nieuwpoort. We hadden heel die periode een prachtig weertje. De weerman had het voorspeld en heeft zijn woord gehouden!

 De badplaats Nieuwpoort aan de Vlaamse kust bestaat eigenlijk uit twee delen: Nieuwpoort-Stad en Nieupoort-Bad. In Nieuwpoort mondt de Ijzer uit in de Noordzee.

We wandelden zaterdagnamiddag op de pier. Wat een prachtig zicht! Het was eb. Mijn aandacht werd vooral getrokken door die vlugge strandlopertjes: de watersnippen. Ze hebben

een dicht gestreept en getekend verenkleed met bruin geel en zwart. We telden de minuten die de gulzige aalscholver onder water bleef om visjes te vangen!

´s Avonds gingen we met een groot aantal naar de eucharistieviering in een bomvolle Sint- Bernarduskerk.

Elke dag stond er vrij wandelen op ons programma. Zondagnamiddag reden we met de kusttram naar de Panne. We baden en zongen in de crypte van de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Dit prachtige heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima is tevens een druk bezocht bedevaartsoord.

Maandag was voor enkelen een fietsdag met gehuurde fietsen. We fietsten tot Sint-Joris, een dorpje in de Polders behorend tot Nieuwpoort. Dat Monique een platte band kreeg, willen we vlug vergeten! Er zijn nog behulpzame mensen, vraagt dat maar aan Monique!

Dinsdag was een drukke dag: petanquen in de voormiddag en in de namiddag een boottocht met gids. De kust gezien vanaf het water is wel een bijzondere ervaring. Deze activiteit werd georganiseerd daar Bea en Guy.

Woensdag kregen we nog bezoek van onze proost pater Herman o.s.a. en de steeds welgezinde broeder Jules. Het was een blij weerzien, alsof we al een eeuwigheid van huis waren! We genoten allen van dit bezoek met wandelen, tafelen en terrasjes. Bij het afscheid was het duidelijk, onze bezoekers waren niet de enigen die van deze dag hadden genoten.

Donderdag met treintje naar de “Dodengang” in Diksmuide. De plaats waar je het beste kunt

aanvoelen wat de “Grote Oorlog” voor de gewone soldaten betekende. Een periode uit onze geschiedenis die nooit mag vergeten worden.

Vrijdag fietsdag en bezoek aan het Koning Albert monument in Nieuwpoort-Stad. Monique en Lievin hadden gezorgd voor een lekkere afscheidsdrink.

 We danken hen beiden voor hun inzet en begeleiding gedurende de ganse week. Dank aan het voltallige OKRA-bestuur voor deze mooie vakantie!

Marieke

De week gezien door de ogen van:

Marcel

Monique

Tru

Philippe

 

20:50 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.