26-11-09

OKRA heeft iets met desserten!

 Het wordt stilaan een gewoonte om op Wapenstilstand naar Pakenhof te trekken voor het dessertenbuffet georganiseerd door OKRA. Inderdaad, het eerste buffet werd ingericht ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de parochie. Het was onmiddellijk een voltreffer zodat wij ons verplicht voelden om deze activiteit jaarlijks te plannen.

 

Het is natuurlijk een hele organisatie. Publiciteit voeren, plannen, de ingrediënten aankopen, de taken verdelen en natuurlijk de lekkere desserten klaarmaken. Ja, 7 liter rijstpap, 50 porties chocomousse, een koekjestaart, 200 pannenkoeken, een bodding van 3,5 kilogram en de verse fruitsla werden door de leden gemaakt. Een hels karwei! De roomijs en de taarten die het buffet vervolledigden werden aangekocht… zoals u kunt zien, er was een grote keuze!

 

Pakenhof werd omgetoverd tot een OKRA-vestiging in de hoop de vereniging, die openstaat voor alle 55-plussers, beter kenbaar te maken. Ons trefpunt wil aan alle leden activiteiten aanbieden op maat. Jonge mensen moeten zich kunnen uitleven, minder jonge moeten activiteiten hebben waarin ze zich kunnen vinden! Als u weet dat het jongste lid 47 jaar is en de ouderdomsdeken 94 lentes telt, begrijpt u dat een programma opstellen een hele uitdaging is. Om deze taak naar behoren te kunnen uitvoeren wensen wij het bestuur uit te breiden met jonge dynamische mensen. Voelt u zich geroepen?

 

De namiddag is vlot verlopen, er heerste een aangename sfeer, er werd veel bijgepraat bij een tas koffie of een ander drankje en het buffet leek wel onuitputtelijk. Wij moeten toegeven dat, naargelang de tijd vorderde, de tafel minder gevuld was, maar ondanks het feit dat de deelnemers onbeperkt mochten aanschuiven, was er op het einde van de namiddag nog keuze. Bij het verlaten van de zaal kregen wij veel positieve reacties en volgens sommige deelnemers hadden zij een avondmaal uitgespaard.

 

Met een glaasje binnen handbereik werd er flink doorgewerkt en om 19.00 uur was de zaal weer in haar oorspronkelijke toestand gebracht. Nu wachten op de afrekening. Misschien ontbreken er wel enkele centjes maar aan gezelligheid moeten wij geen geld verdienen…

 

Vergeet onze activiteiten niet die opgenomen zijn in de agenda van de verenigingen.

 

Leden die hun lidgeld 2010 nog niet betaald hebben, nodigen wij uit om zich in regel te stellen. Het lidgeld 2010 bedraagt: familiaal 30,00 euro, voor een alleenstaande 17,00 euro, een eerste bijlid 7,00 euro en het tweede bijlid 5,00 euro. Het bedrag kan gestort worden op de rekening 230-0344095-56 van ons trefpunt.

Monique

Voorzitster

10:12 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.