07-06-10

NIEUW INITIATIEF

 Vorige week zijn wij gestart met ons nieuw initiatief, een fietstocht voor minder geoefende leden. Op woensdag 28 april komt een tweede tocht. Mis dit aanbod niet want bewegen is een gezonde activiteit! Er wordt gefietst aan een tempo aangepast aan de minst geoefende fietser. Onze ondervoorzitter Lievin zal de tocht leiden.

Liefhebbers van het petanquen worden verwacht op het Alaudaplein elke maandag- en woensdagnamiddag telkens van 14.00 uur tot 16.00 uur. Valsspelers krijgen beslist geen kans want Vital en/of Paula zullen de touwtjes stevig in handen hebben.

 Voor onze uitstap op 18 mei naar Brussel zijn nog enkele plaatsen vrij. Niet-leden kunnen zich bij mij inschrijven (zolang er plaatsen beschikbaar zijn) Wij laten ons in de voormiddag rondleiden in de studio’s van de Vlaamse Radio en Televisie.

Na het middagmaal bezoeken wij in het vernieuwd BELvue museum "België zal u verrassen"

Wij sluiten de namiddag af met een geleid bezoek aan de Coudenberg. We volgen een ondergronds traject in het spoor van de overblijfselen van het Paleis van Keizer Karel. In de middeleeuwen werd Brussel gedomineerd door het reusachtige Coudenbergpaleis. Dit architecturaal geheel groeide vanaf de 12de eeuw uit tot één van de mooiste paleizen van Europa. Tevens was het een hoofdresidentie van Keizer Karel. In februari 1731 werd dit prestigieuze gebouw zwaar beschadigd door een brand. Veertig jaar later werden de ruïnes gesloopt en het terrein geëffend voor de aanleg van het Koningsplein. Tijdens het bezoek flaneert u langs de ondergrondse Isabellastraat en ontdekt u de hoofdgebouwen van het voormalige paleis. Sommige van deze structuren vormen de fundamenten van de huidige paviljoenen van het Koningsplein. In het Hof van Hoogstraeten kunt u een selectie uit de mooiste archeologische voorwerpen bezichtigen die in de loop van de verschillende opgravingswerken op de Coudenbergsite werden ontdekt.

Een uitstap om zeker niet te missen! Voor de prijs van 38,00 euro, alles inbegrepen behalve de drank tijdens de maaltijd, . kan u deze excursie meemaken. Een echte aanrader!

F4920d16BLOG

Monique Poels

Voorzitster

13:23 Gepost door Philippe Barbaix in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.