07-06-10

OKRA maandelijkse ledenvergadering

Op dinsdag 16 maart was het weer zover: maandelijkse ledenvergadering van ons OKRA trefpunt Onze-Lieve-Vrouw van Troost. Het thema was veelbelovend: de heer Herregodts zou het hebben over speciale ervaringen gedurende zijn reizen in oosterse landen als landbouwkundig expert in opdracht van de Europese Gemeenschap.

Rond 13.30 uur begonnen de eerste leden al binnen te sijpelen en om 14.00 uur zat de zaal bomvol: meer dan zeventig aanwezigen.

Stipt om 14.00 uur begon de voordracht: na een korte inleiding door de voorzitster vertelde de spreker over verschillende projecten die hij verwezenlijkte in landen zoals Rusland, Armenië, Uzbekistan, Korea…waar hij bijvoorbeeld door betere irrigatiesystemen in te voeren de aardappeloogst gevoelig kon verbeteren. Hij werd er dikwijls geconfronteerd met middeleeuwse toestanden zoals kinderarbeid of gebrekkig transport van goederen naar de markt…, maar ook met vriendelijke bevolkingen en hartelijk onthaal: zo leerden wij dat er in Rusland altijd een dansje hoort bij het onthaal, dat men in China nooit zijn servet mag gebruiken aangezien deze de graad of functie van de genodigde aanduidt en dat Chinezen, als ze toasten, altijd tot op de bodem gaan! Allemaal interessante weetjes, maar om het echt te ervaren, ga je toch altijd beter zelf eens ter plaatse kijken!

 Zoals altijd was de gezellige babbel bij een kopje koffie en een heerlijke appelflap het orgelpunt van deze aangename namiddag.

F4920d13blog

Enkele sfeerbeelden

Guy Martens

12:59 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.