09-11-10

OKRA AAN ZEE

Wij waren aangenaam verrast toen wij tijdens de reis mochten vaststellen dat de zon in Gent doorbrak door de donkere wolken. En het was niet een schuchtere poging want ze zou ons de ganse week vergezellen. Een prachtig weertje om eens uit te waaien aan de Belgische kust.

 

Een wandeling naar Mariakerke was onze eerste activiteit en, geloof mij, wandelen aan de kust blijkt aantrekkelijk, want niet minder dan 32 leden namen deel. Hopelijk komen ze allemaal eens naar een van de wandelingen in Heverleebos om er te genieten van de herfstkleuren.

 

Op de vijfde verdieping, op het dak van het hotel, hebben wij een petanquetornooi georganiseerd. Een unieke locatie met een prachtig uitzicht op de omgeving en de immense watermassa! Ik heb de duimen moeten leggen, want Bert, Mimi en Rik haalden de prijzen binnen. Ik erken het meesterschap van de winnaars, maar de zware wind die, zowel de cochonnet als de grote ballen een duwtje gaf, heeft mijns inziens het resultaat toch een heel klein beetje beïnvloed.

 

Het bestuur had een uitstap naar Gistel geprogrammeerd. Wij bezochten de abdij van Putte waar de heilige Godelieve van Gistel in 1070 gewurgd werd. Het was niet alleen een aangename dag maar tevens een leerrijke dag. De goede organisatie en de vriendelijke ontvangst zullen er niet vreemd aan zijn.

 

Boogschieten en tapijtcurling waren een echte openbaring en zijn zeker vatbaar voor herhaling. Er heerste een gezellige sfeer en er werd stevig gelachen.

 

Omdat bewegen een goede medicijn is, hebben wij ook een wandeling gemaakt in Oostende waar wij een bezoek brachten aan de vissershaven. Met een vishapje konden wij er ons van vergewissen dat vis werkelijk lekker is. Na de wandeling was er natuurlijk tijd voor een frisse pint. Na een vrije dag werd het stilaan tijd om de valiezen te pakken, want het verlof liep op zijn einde. Als u het de deelnemers vraagt, moet een week aan zee zeker weer geprogrammeerd worden.

Paula

10:29 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.