27-01-11

OKRA-JAARFEEST

 Naar jaarlijkse gewoonte werd op dinsdag 18 januari het OKRA-jaarfeest gevierd in het trefpunt Onze-Lieve-Vrouw van Troost.

 

Omstreeks 11.00 uur was een honderdtal trouwe leden aanwezig in de parochiekerk om de dag in te zetten met een eucharistieviering voorgegaan door pater Wilfried en muzikaal opgeluisterd door Rita Vandorpe en haar trouwe organist.

 

Na dit moment van bezinning trok iedereen naar de Sint-Ritazaal voor de receptie: een welkomstwoord door de voorzitster Monique en een gezellige babbel bij een sprankelend glas schuimwijn of een fruitsapje vormden de ideale aanloop voor het echte tafelgebeuren. Rond 12.30 uur werd iedereen uitgenodigd om plaats te nemen zodat de maaltijd kon beginnen. Dit werd een waar festijn: wortelroomsoep met koriander, Oostends visbordje, haantje in wijn en als kers op de taart het dessert: de lichten werden gedoofd en de gebrande vla (crême brûlée) werd brandend geserveerd. Tussen de gerechten door zorgde het orkest voor lichte klassieke muziek op de achtergrond. Eten, drank en muziek brachten er de sfeer goed in en toen alles naar binnen gewerkt was, was het voorwaar tijd om de beentjes te strekken: enkele moedigen begaven zich richting dansvloer terwijl de anderen rustig genoten van het schouwspel en misschien met heimwee dachten aan vervlogen tijden.

 

Een mooie namiddag die de vele aanwezigen zich nog lang zullen herinneren. Toen het buiten begon te schemeren, trokken de eerste feestvierders huiswaarts terwijl een hele ploeg vrijwilligers zich aanbood om de zaal te helpen opruimen.

 

Hartelijk dank aan het bestuur en aan allen die zich hebben ingezet om van deze dag een echt feest te maken.

 

FOTOREPORTAGE

 

Guy Martens

 

11:52 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.