13-09-11

Jaarlijks petanquetornooi

 

 

F4920c32.jpg

De maanden juli en vooral augustus zijn verlofmaanden, ook voor het bestuur van ons trefpunt. Naast onze uitstap naar Postel beperken wij ons tot sportieve activiteiten. Maandag 4 juli was een belangrijke dag voor de fervente petanquespelers van ons trefpunt. Voor de vierde maal organiseerden wij het tornooi voor onze gegeerde wisselbeker. Tussen 13.30 uur en 14.00 uur kwamen de spelers naar het Alaudaplein afgezakt voor de inschrijving. Nadien kon Vital de spelernummers uitdelen en het startschot geven voor de competitie.

 

Met veel enthousiasme begonnen vier ploegen bestaande uit elk drie spelers, de twee speelbanen onveilig te maken, het tornooi was gelanceerd… Er werd niet alleen handig met de ballen gegooid, maar ook veel gediscussieerd en gemeten om te bepalen welke bal het dichtst bij de ‘cochonnet’ lag.

 

Na een klein uurtje was het eerste spel afgelopen. Even pauzeren en genieten van een fris drankje met een stuk gebak, terwijl de jury tussenstanden optekende. Ondertussen waren ook heel wat supporters aangekomen die zorgden voor een gezellige drukte, een echte OKRA-samenkomst waardig.

 

Maar een petanquetornooi bestaat niet uit één spelletje: in totaal moeten er drie gespeeld worden. Rond 17.30 uur vielen de laatste ballen en kon een eindstand opgemaakt worden. Vital en Paula, de bezielers van het petanquen en van het wisselbekertornooi in het bijzonder, deelden de officiële uitslag mee: het was een ex-aequo tussen hen beiden!!!

 

F4920d32.jpgEr kwam dus een beslissend spelletje. Na drie vrouwelijke winnaressen Jeanne Bollen (2008) Monique Poels (2009) en Simonne Geber (2010) was Paula wel verplicht om Vital met lege handen naar huis te sturen… En zo gebeurde het ook. Paula mocht de wisselbeker voor één jaar mee naar huis nemen…

 

Een terechte winnares, daar moest op geklonken worden met een glaasje wijn of fruitsap. Zo werd deze zeer geslaagde namiddag afgesloten. Dank aan de organisatoren.

 

Maar ook onze ander sportieve activiteiten lopen verder in deze verlofperiode, zo werd er gefietst in de Belgische Ardennen, aan zee of gewandeld in en rond Heverlee.

Monique

10:49 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.