23-02-12

MET OKRA AAN ZEE

 

Van 9 tot 16 september waren 29 OKRA-leden aan zee. Een deugddoend verblijf in de Ravelingen om wat energie op te doen voor de komende winter. Na een voorspoedige reis naar Mariakerke werden wij uitgenodigd voor een stevige maaltijd. Een groepsverblijf vraagt natuurlijk om duidelijke afspraken. Na de maaltijd verstrekte de directeur van de instelling ons de nodige uitleg over het verblijf en het (goed gevulde) programma. En héél belangrijk: 'alles kan, maar niets moet'! Intussen bracht het personeel van de instelling onze koffers naar de kamers.

Wij moeten toch ergens iemand hebben die een boontje heeft voor ons want de regen die de eerste dag vergezelde was verdwenen en wij konden genieten van een lekker zonnetje. Na het ontbijt verdwenen de mensen in kleine groepjes. Een wandelingetje op de dijk, wat op de bank zitten en genieten van het schouwspel van de immense zee, een dag om van te genieten. Vóór het avondmaal woonden wij in groep de eucharistieviering bij. Om de dag af te sluiten werd er nog wat bijgepraat. De goede lucht had deugd gedaan, ons bedje riep ons…

Op zondag was het droog en winderig, een ideaal weer om onze cultuur wat op te frissen. Wij hadden een bezoek gepland aan het fort Napoleon. De mensen die zich geroepen voelden verzamelden om 14.00 uur aan de tramhalte. Onder begeleiding van een gids maakten wij kennis met het fort. Alle deelnemers waren het eens, een interessant bezoek.

De morgenstond heeft goud in de mond, zo bleek ook op maandagmorgen. De leden waren vroeg op het appel want om 10.00 uur was er een petanquetornooi. Niet op het Alaudaplein ditmaal, maar op het dak van het hotel. Vanwaar wij een prachtig uitzicht hadden over de wijde omgeving. Zelfs onder een grijze lucht blijft die immense en continu bewegende watermassa fascineren. En wat het spel betreft: er waren spelers en supporters aanwezig, die samen voor een goede ambiance zorgden. In de namiddag was er een heel boeiende uitstap voorzien met een “duinenclochard”. Wij leerden dat er in de Noordzee 92 vissoorten leven waaronder ook een Amerikaanse boormossel en dat wij kunnen overleven met producten die de natuur ons gratis aanbiedt. Een strakke wind veroorzaakte een kleine zandstorm, wij voelden ons gezandstraalde standjutters. Een prachtige namiddag…

De grote uitstap ging door op dinsdag 13 september. Het bestuur had een daguitstap naar Sluis gepland. De reis verliep zeer aangenaam. De gids wees ons de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden aan. Een verassende bestemming was het bezoek aan een struisvogel kwekerij. Struisvogels zijn sociale dieren, zo blijkt. Vliegen kunnen ze niet maar in het hardlopen hebben ze geen concurrentie. Ze halen gemakkelijk 70 kilometer per uur. De dieren leven vooral in Zuid-Afrika en in Australië. In België hebben wij geen struisvogels maar de struisvogelpolitiek is zeer ingeburgerd.

Op woensdag konden onze mensen petanquen of zwemmen. In de namiddag brachten wij een bezoek aan het domein van Prins Karel met de kruidentuin. Het accent lag vooral op de kruiden die de natuur ons biedt. Wij konden kijken en proeven, Sint-Jacobs-kruiskruid, het duizendblad. Geen schrikt, wij hebben het allemaal overleefd, meer nog: wij waren in topconditie voor de dansvond …

Op donderdag was er een vrij bezoek aan de markt te Oostende en in de namiddag konden de sportievelingen een partijtje 'tapijten curling' spelen. Gezellig maar niet evident! En ons trefpunt zou ons trefpunt niet zijn indien er geen drink zou georganiseerd worden bij “speciale gelegenheden”, zoals de laatste avond van de deugddoende vakantie..

Op vrijdag 16 september was onze laatste dag aan zee. We voelden ons wel een beetje triest dat het verlof gedaan was maar ook heel dankbaar voor de prima service, de goede sfeer en de puike organisatie. Het mooi, goed weer was ons duidelijk welgezind geweest. Dank aan alle mensen die er waren en aan mensen die hun steentje hebben bijgedragen aan het welslagen van ons verlof.

En we kunnen dit artikeltje niet afsluiten zonder een speciale oproep van onze voorzitster. Monique vraagt alle leden deel te nemen aan de breiactie ten voordele van Welzijnszorg. Zelf heeft ze al een tiental mutsjes gebreid. Dus aan het werk voor Welzijnszorg… (Zie verder in dit blad)
Nieke Geets

16:03 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.