23-02-12

OKRA JAARFEEST

 

De derde dinsdag van januari was het weer zover: jaarfeest bij OKRA Trefpunt Onze-Lieve-Vrouw van Troost. Naar jaarlijkse gewoonte werd dit feest groots opgevat.

 

Om 11.00 uur werd de dag geopend met een mooie eucharistieviering: pater Jef ging voor, Christiane nam de rol van lector op zich en mevrouw Vandorpe zorgde, samen met haar begeleidende organist, voor een mooie muzikale opluistering.

 

Iedereen vond het fijn om de dag te beginnen met een moment van bezinning, maar nadien moest ook de inwendige mens versterkt worden, waarvoor de Sint-Ritazaal door de ijverige handen van vele bestuursleden klaargemaakt was. Op het programma stond eerst een receptie en nadien een uitvoerige feestmaaltijd: soep, voorgerecht, hoofdschotel en dessert met aangepaste wijnen, alles keurig opgediend door het personeel van de traiteursdienst. De sfeer was opperbest mede dankzij de animatie: de hele namiddag door bracht de orgelman uit Ieper leuke liederen uit vervlogen tijden op de zoetgevooisde tonen van zijn draaiorgeltje, waarbij ook de aanwezigen konden meezingen en zelfs een dansje plaatsen.

 

Veel te vlug vloog de tijd voorbij en toen de orgelman een paar bisnummertjes ten beste had gegeven, begon het buiten reeds donker te worden: tijd dus om stilaan huiswaarts te keren na een heel gezellige namiddag.

 

Ongetwijfeld een feestelijke inzet van het nieuwe jaar dat hopelijk nog veel mooie OKRA-dagen te bieden heeft.

 

Dank aan iedereen die zich inzette om dit jaarfeest zo goed te laten verlopen.

G.Martens

Verslaggever

16:27 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.