21-07-12

OKRA-BEZINNINGSMOMENT

We zitten volop in de veertigdagentijd. Het was dan ook normaal dat de OKRA-ledenvergadering van dinsdag 20 maart in dit teken stond. Aan de heer Roger Geets, ex-hoofdonderwijzer en broer van onze voorzitster, werd gevraagd een bezinning te geven in de aanloop naar Pasen. Het thema was: “Armoede in onze moderne maatschappij”

 

Zoals gewoonlijk waren onze leden goed op tijd aanwezig en kon de heer Geets zijn betoog rond 14.00 uur aanvatten. Om te beginnen schetste hij een beeld van vroegere tijden, toen de mensen veel minder materiële rijkdom hadden, maar misschien vlugger tevreden en gelukkig waren. En hoe is de toestand vandaag in ons “rijke” Westen? Een gestresseerde samenleving: we hollen van hot naar her om materiële rijkdom te vergaren en een zekere status te bereiken. Maar wat staat daar tegenover? Veel vereenzaming bij alleenstaanden en ouderen, gebrek aan geestelijke verdieping, teloorgang van morele waarden. Naast de reële materiële armoede die in de Vierde Wereld zeker bestaat, mag de verborgen, menselijke armoede zeker niet worden onderschat.

 

Gedurende heel het betoog van de heer Geets was het muisstil in de zaal, want iedereen herkende deze realiteit.

 

De ernst van de bezinning kon echter niet beletten dat de namiddag in een uitstekende sfeer werd afgesloten bij een lekkere koffie met gebak. Een voortreffelijke namiddag zoals we dat gewoon zijn in ons trefpunt.

Guy Martens-Verslaggever

Foto Tru Van Woensel

13:41 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.