21-07-12

OKRA - LEDENVERGADERING

 Zoals elke derde dinsdag van de maand was het op 17 maart terug verzamelen geblazen voor de vele OKRA-leden en dat deden ze zoals gewoonlijk met veel plezier.

 

Op het programma stond een humoristische voorstelling gebracht door mevrouw Marcella Piessens: ‘In ’t gelaag van Fien’. Zij trad op als uitbaatster van een dorpscafé gedurende de periode 1935-1960. Onder de vorm van een monoloog gunde zij ons een blik op het alledaagse leven van die tijd en sneed daarbij terloops ook een aantal gevoelige thema’s aan: de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog, het invoeren van het stemrecht voor vrouwen in 1948, de geleidelijke ontvoogding van de vrouw, het leven van een ongehuwde moeder enz…

 

Aandachtig en licht geamuseerd herkenden velen onder ons toestanden die ze ooit meegemaakt hadden in ver vervlogen tijden. Te vlug vloog de tijd voorbij, te vlug was de pauze van Fien voorbij en moest zij een einde maken aan haar mijmeringen om terug te keren naar haar klanten om pintjes te tappen! Tijd dus voor de aanwezigen voor een gezellige babbel bij koffie en gebak.

G.Martens - Verslaggever

Foto's Tru Van  Woensel

13:46 Gepost door Philippe Barbaix in Verslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.